Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Κείμενο για τον Πυροβάτη από το περιοδικό "Ονειρολόγιο"


     Τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις 6 Μαΐου του 2000 , η οικογένεια του Low Bap έχασε ένα από τα παλιότερα μέλη της. Ο Πυροβάτης (Δημήτρης Μαντζούτσος) από τους Βαβυλώνα έχασε τον αγώνα του με τη ζωή, στα 23 του μόλις χρόνια, μετά από πνευμονικό οίδημα.
     Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι λίγα δευτερόλεπτα μετά το θάνατό του, το κρεβάτι στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή, τυλίχτηκε στις φλόγες από το κερί που έκαιγε ακριβώς δίπλα. Τα εγκαύματα δεν ήταν θανατηφόρα και έτσι η μοίρα φάνηκε πως έπαιξε το πιο παράξενο παιχνίδι στο "παιδί της φωτιάς", τον Πυροβάτη, αφού διάλεξε να τον αποχαιρετήσει με το στοιχειό που αγαπούσε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο...τη φωτιά.        
     Όλοι όσοι έζησαν μαζί με τον Πυροβάτη το Low Bap, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, παρευρέθησαν στην τελετή της κηδείας του για να του ευχηθούν "…καλό ταξίδι και γάμησέ τους παλικάρι, να τους κάνεις να ραπάρουν κι εκεί πάνω που να πάρει…", τελευταίος φόρος τιμής σε έναν μικρόκοσμο αλλά με μεγάλη μαγκιά και ψυχή άνθρωπο. Το λιγότερο που μπορέσαμε όλοι μας να κάνουμε για τη μάνα του, ήταν να της δείξουμε ότι ενώ έχασε τον μοναχογιό της, τώρα έχει πολλούς.
     Το τραγικά προφητικό κομμάτι του "Ο Πυροβάτης", το σιγοραπάραμε όλοι μαζί πάνω από τον τάφο του και αφού πετάξαμε μια χούφτα χώμα, γυρίσαμε την πλάτη μας και φύγαμε. Το κενό που άφησε ο Πυροβάτης σε μας και το Low Bap, είναι πολύ μεγάλο και μόνο με το κουράγιο μας θα μπορέσουμε να το καλύψουμε.
     Όλοι από τη "φυλή της φωτιάς" νιώσαμε πως αυτό ήταν το πρώτο σημάδι από το Low Bap που ήρθε από κάπου αλλού για να μας ταρακουνήσει. Η απουσία του Πυροβάτη δεν μπορεί να μας κάνει τίποτε άλλο, παρά πιο ενωμένους και δυνατούς.
     Καλή αντάμωση ρε Τζου.

X-ray για τη φυλή της φωτιάς

                                                  Περιοδικό Ονειρολόγιο, Τεύχος #2, 5/6/2000


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου