Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ανοικτή επιστολή Τοτέμ προς Μ.Θεοδωράκη

Σημερινή επιστολή-παρέμβαση του Π. Πουντίδη

«Αγαπητέ κύριε Μίκι Μάους, σόρρυ, Θεοδωράκη ήθελα να πω...

Εσείς προσωπικά θα έπρεπε να ξέρετε ότι αν οι κοινός νους είναι ικανός για ένα πράγμα και μόνο, αυτό είναι η δημιουργία ψευδαισθήσεων. Και εσείς άλλωστε συμμετέχετε στην μαζική κοινωνική ψευδαίσθηση που ονομάζεται θρησκεία και αποτελεί προπύργιο της "οικότροφης παραδοσιακής ελληνικής ηλιθιότητας". Δεν σας κατηγορώ λοιπόν, όσο κατηγορώ την ηλικία σας και το γεγονός ότι τείνετε προς την ξεμωραμάρα, για την απόπειρα παραπλάνησης της κοινής γνώμης με αυτή σας την επιστολή. Κατηγορώ τον κο. Λαλιώτη ο οποίος είναι το μόνο ικανό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για τέτοια γκεμπελίστικα παιχνίδια, και επίσης ξέρω ότι του τρέφετε προσωπική αδυναμία για την παρουσία του στο Πολυτεχνείο το 73. Αυτός δεν σας παρότρυνε/έπεισε ότι πρέπει να πείτε δημόσια την γνώμη σας?

Είναι περίεργο πως σε αυτή τη χώρα κανείς δεν κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με ένα θέμα και να διαβάσει τα στοιχειώδη πριν πει την γνώμη του. Γιατί φαίνεται από τον τρόπο που συντάξατε την επιστολή σας ότι δεν διαβάζετε όχι μόνο τον Ριζοσπάστη που τα λέει 10 χρόνια τώρα, αλλά ούτε καν το Μετέωρο Βήμα του Ψυχάρη, την Ελευθοφυλλάδα του Φυντανίδη ή την Καθημερινή Μ@λακία που δέρνει τον Αλαφούζο. Τα στοιχεία υπάρχουν παντού τριγύρω σας...

Θα έπρεπε να σας νοιάζει η εγχώρια ταπείνωση περισσότερο απ'τη διεθνή, κύριε Θεοδωράκη, γιατί αυτή τη στιγμή ο λαός έχει ξεπεράσει την εξαθλίωση μερικά χιλιόμετρα. Το κράτος δεν σφραγίζει τα βιβλιάρια ασθενείας των ανέργων γιατί "και μία ασπιρίνη να πάρει ένας ανασφάλιστος είναι δυσβάσταχτο για την ελληνική οικονομία... Σύμφωνα με τα λεγόμενα του γενικού γραμματέα του υπουργείου εργασίας, σήμερα το μεσημέρι μετά από "υποχρεωτική έκτακτη και αιφνίδια" συνάντηση με τα σωματεία της Ν/Ζώνης Περάματος. ...ενώ ταυτόχρονα παραδέχεται ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει τεράστιες δαπάνες για την αύξηση της επιχειρηματικότητας και για να "ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας", πολυπρόσωπες και ύψους 17 δισ €. Που τις βλέπω να ανοίγουν πιο εύκολα από την πίσω τρύπα της θηλυκιάς μου! Δηλαδή δεν δίνουν φράγκο σε αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά τους περισσεύουν για αυτούς που τους περισσεύουν!

Ακούς για ένα χρέος 360 δίσ. και παράλληλα ακούς και άλλες χώρες να έχουν χρέη. Αυτό που δεν ακούς και δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι το πρόβλημά μας σαν "κράτος" δεν είναι το χρέος αλλά το έλλειμμα των 30 δισ., και δεν σε παρεξηγώ. Είσαι λίγο πιο μικρός απ'τον παππού μου (στην ηλικία) και για τους γέρους ανθρώπους η ανάλυση είναι η εξής, "Δεν είναι το πρόβλημα ότι χρωστάμε 10 δραχμές στην τράπεζα παππούλη, αλλά ότι έχουμε μείνει μια δραχμή πίσω στα γραμμάτια". Ούτε στα στενά (και άθλια) όρια του καπιταλιστικού συστήματος δεν μπορείς να καταλάβεις τί σου γίνεται. Και εγώ παράλληλα διαπιστώνω ότι η ηλιθιότητα στον τόπο αυτό δεν γνωρίζει όριο.

Λες ότι σε προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την Ελλαδίτσα. Ξεκόλλα παππούλη. Δεν υπάρχει κανένας που να θέλει να κάνει την Ελλάδα προτεκτοράτο. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ! Χορεύουμε στον σκοπό που βαράνε οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι εταίροι μας, γιατί πολύ απλά, η άρχουσα τάξη αυτής της χώρας δεν έχει άλλη πατρίδα απ'τα ΚΕΡΔΗ! Κάποτε κάποιος είπε "καθένας από εμάς πρέπει να έχει για πατρίδα το μέρος που ζούνε οι αξίες και οι αρχές του
[...]" αλλά αυτοί οι στίχοι μάλλον δεν θα σου άρεσαν, γιατί δεν μπορείς να τους παίξεις σε συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ. Ξέρεις πόσα λεφτά διακινήθηκαν από (περισσότερες από 10.000) ελληνικές οφ σορ πέρυσι? Εγώ το έψαξα και ξέρω! Πάνω από 500 δισ.!!! Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει 137 προτιμότερες πατρίδες από τον τόπο αυτό. Ψάξε να βρεις εκεί το χρέος, που τόσο άκομψα κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε...

Και σε παρακαλώ, μην το πλατειάζεις το θέμα με ελληνοτουρκικά και υπερεθνικιστικές και αντιαμερικανικές φανφάρες, απ'αυτές που σου έρχονται συχνά πυκνά και ξαμολάς και ακούω τον μλκα το Λαζόπουλο να διαβάζει με πάθος και δάκρυ δίπλα στην τσίμπλα! ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Ωραία! Φταίνε οι Αμερικάνοι και το εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι. Άλλο με κόφτει εμένανε!

Μπορεί η χώρα να βγει από την κρίση?
Ναι, και στα στενά πλαίσια του καπιταλισμού, αρκεί να υπάρξει αναλογική φορολόγηση.
Δηλαδή?
ΠΑΡ'ΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ! ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!
Κόπτεσαι πραγματικά για τον ελληνικό λαό?
Λόγω ξεμωραμάτων θα απαντήσω "ναι", αλλά κόπτεσαι περισσότερο για τον "ελληνικό", παρά για τον "λαό". Δεν είναι τυχαίο ότι δεν αναφέρεσαι καθόλου στην επιστολή σου για το οικονομικό ξεζούμισμα των μεταναστών, την συνθήκη Μπολγκεστάϊν, την μαύρη ανασφάλιστη εργασία και την μαύρη και άραχνη ζωή σχεδόν ενός εκατομμυρίου εργαζομένων στην χώρα μας, που ζούνε σε πολύ μεγαλύτερη εξαθλίωση από τους Έλληνες.
Υπηρετεί η επιστολή σου κάποια αποστολή?
Φυσικά και υπηρετεί, τον αποπροσανατολισμό. Πουθενά κουβέντα για "καπιταλισμό", ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος της οικονομικής κατάστασης μιας και είναι συνήθεις φαινόμενα τέτοιες κρίσεις (ρωτήστε την μέση ανατολή, τη Γιουγκοσλαβία και άλλες 30φεύγα χώρες της Λ. Αμερικής και της Αφρικής).

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ...
Να πείσετε τον κόσμο ότι τα πράγματα "έτσι έχουν, δεν αλλάζουν ότι και να κάνουμε"!
Να εμποδίσετε με αποπροσανατολισμό (και "ανατολισμό" στην στοχοποίηση) την προσπάθεια που κάνουν πολλοί άνθρωποι να καταλάβουν πως λειτουργεί αυτό το σύστημα!
Να απενοχοποιήσετε τους φίλους σας στην κυβέρνηση!
Να αποδείξετε στους Λαλιώτηδες ότι ακόμα περνάει η μπογιά σας, και ότι έχει βάρος ο λόγος σας (μπας και τσιμπήσετε κάνα ψίχουλο απ'το υπ. πολιτισμού, λέω 'γω τώρα?)!

Πάντως θα ήθελα να προϊδεάσω την κοινή γνώμη του internet για το πλήρες unedited κείμενο που αρμόζει της περίπτωσης, το οποίο περιέχει λέξεις όπως ΜΠΙΙΙΙΙΙΙΙΠ! ΜΠΙΙΙΙΙΙΙΠ! ΜΠΙΙΙΠ! ΜΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΠ! και ΜΠΙΠ!

Τουλάχιστον ΕΓΩ, ένας χαζομεταλλεργάτης απ'το Πέραμα, απ'τη ζώνη, μπορώ να δώσω και άλλες εξηγήσεις! Ότι απλά νιώθεις τύψεις κύριε Θεοδωράκη, και προσπαθείς να τις ξεπλύνεις με μια αποτυχημένη πολιτικοοικονομική ανάλυση της κατάστασης. Ή ότι πραγματικά τα πιστεύεις αυτά που γράφεις οπότε καλό θα ήταν να μην σε υπολογίζω στους ανθρώπους με αντίληψη (σαν τη γιαγιά μου που είναι γκάο-μπίου). Ή ότι απλά αναζητάς προσοχή γιατί στις κινητοποιήσεις πλέον δεν παίζει μουσική (όχι μόνο δική σου, γενικότερα δεν παίζει μουσική, πού όρεξη)...

Μακάρι να το διάβαζες...

Πέραμα 28/4/2010,
Πέτρος Πουντίδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου