Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Report από το live του B.D.Foxmoor στο Gagarin 23 Φεβρουαρίου 2008

SOLD – Out!!!!
Να τα μας πάλι! Πήρανε τα μυαλά μας αέρα. Κόντρα αέρα που μας φυσά στο πρόσωπο και μας κοπανάει με lowbap στίχους και μελωδίες… Το γεγονός συνέβη το Σάββατο που μας πέρασε, στην οδό Λιοσίων, στο Gagarin. Όπου στον χώρο αυτό, είχε ξανακουστεί lowbap μελωδία μόνο όταν πρωτοάνοιξε. (Κυριολεκτικά, την πρώτη μέρα λειτουργίας του!) Πριν από 5 χρόνια περίπου το Low Bap Foundation είχε οργανώσει εκεί το 1o πανευρωπαϊκό Low bap Festival (με Assalti Frontali, Killa Kella, Winston Irie, Mixologists, Poedra, Active Member και άλλους…)
Πάει καιρός από τότε και νά που ξαναβρεθήκαμε στην ίδια σκηνή με ένα κοινό εντελώς τρελαμένο αυτή τη φορά (τι ωραίοι οι τρελοί μαζεμένοι!) Τέλειωσαν τα εισιτήρια, sold – out με τα όλα του το προχτεσινό live. Αυτό που δεν τελείωνε με τίποτα, ήταν η υπομονή, το κέφι και η λαχτάρα, ν’ ακούσουν ακόμα ένα τραγούδι. Κι ακόμα ένα. Κι ένα τελευταίο. Κι ύστερα άλλο ένα για τον δρόμο (πριν ακούσουν το εντελώς τελευταίο)!!
Μετά από τρεισήμισι ώρες ακατάπαυστης μουσικής και στίχων υπήρχε μία γενικευμένη απαίτηση για συνέχεια… Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή.
Που λες, ροδάνι πήγαινε η γλώσσα όσων παρακολουθούσαν, αλλά το συγκινητικό ήταν η συμμετοχή τους με όλο το σώμα και την ψυχή. Μάλλον όλοι μας το είχαμε ανάγκη αυτό το Live. Μας θύμισε εποχές που υπήρχε το "Ρόδον" στο κέντρο της Αθήνας...
Το όλο «πράγμα» ξεκίνησε με φωνές. “Low Bap, Low Bap”. Φαντάζομαι ότι όσοι βρίσκονταν στα παρασκήνια θα είχαν σίγουρα ανατριχιάσει νιώθοντας αυτή την αγάπη να τους αγκαλιάζει. Επίσης, θα τους περίσσευε το τρακ αλλά κι η ανυπομονησία. Η συνέχεια έγινε (στο καπάκι) στις 10 και κάτι με τον B.D.Foxmoor να μπαίνει σε ένα «διαστημικό» σκηνικό, γεμάτο πάγκους με μηχανήματα, καλώδια και βίσματα, πικάπ και βινύλια. Εντυπωσιακά φώτα και χειροκροτήματα.
Δεξιά της σκηνής ο Moya μας προσέφερε, πρώτος και καλύτερος ένα πολύ φευγάτο δεκάλεπτο Dj set με μιξαρισμένα κομμάτια, scratch και άλλα … κόλπα.
Αριστερά της σκηνής ο Ponte είχε αναλάβει να μιξάρει διάφορα beat και ήχους κάτω από το set του Moya. Ο B.D.Foxmoor είχε πάρει θέση ανάμεσά τους και συντόνιζε από την κονσόλα του, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στον κόσμο, παίρνοντας ανάσες γι’ αυτό που θα ακολουθούσε.
Το πρόγραμμα ήταν χωρισμένο σε μέρη. Σε επτά μέρη για την ακρίβεια. Κεντρικός άξονας ήταν το νέο αλμπουμ του Foxmoor «Όταν οι μικρόνοοι hiphoραγούν» που παρουσιάστηκε όλο σε τρεις (ισόποσες) δόσεις. Τα κομμάτια τραγουδιόνταν με το νι και με το σίγμα από τον κόσμο – πως στην ευχή γίνεται αυτό το μαγικό?

Δυο φορές ο B.D.Foxmoor διέκοψε τη ροή του δικού του προγράμματος για να παρουσιάσει τους Oscura Vista και τα Χνάρια αντίστοιχα. Παρουσίασαν τραγούδια απ’ τις ολοκαίνουριες δισκογραφικές δουλειές τους και με τη μία μας αγκίστρωσαν για τα καλά στις μελωδίες των ρεφρέν τους… Μπράβο στα παιδιά και μπράβο στην μαγκιά τους να κυκλοφορήσουν τα τραγούδια τους σε βινύλιο μόνο.


Επίσης ο B.D.Foxmoor είχε κομμάτια στο πρόγραμμα του με τραγούδια από παλιότερες προσωπικές του δουλειές. Διέκοπτε που και που να πάρει ανάσες, αλλά αντ’ αυτού έκανε αστεία με τον κόσμο και σχόλια!

Μετά από κάμποση ώρα αποφάσισε να πει και κάποια τραγούδια Active Member, οπότε φώναξε στη σκηνή το έτερον ήμισυ… Η Sadahzinia ανέβηκε στη σκηνή και ο κόσμος μάλλον χάρηκε πολύ που είδε τους Active Member μαζί πάνω στην σκηνή, μετά από κάμποσο διάστημα! Η ίδια ποτέ δε λέει πολλά, χαμογελάει όμως απ’ τη σκηνή και λέει όλα αυτά που πρέπει κι όπως πρέπει πάνω απ’ τη μουσική…

Μια ιδιαίτερη στιγμή του live ήταν στο τραγούδι «Φυσάει Κόντρα» όπου το χειροκρότημα κράτησε για ώρα πολύ στον ρυθμό. Κι ύστερα λίγο πιο μετά, ένα τραγούδι πριν το τέλος, που ο B.D.Foxmoor αφιέρωσε στην Σοφία… Η Σοφία Κολοτούρου είναι η κοπέλα που έγραψε τους στίχους, ανάμεσα σε άλλους πολλούς σε ένα βιβλίο. Ο B.D.Foxmoor τους βρήκε και τους έκανε τραγούδι. Η Σοφία είναι κουφή και το τραγούδι της είναι ένα «Μήνυμα στο μπουκάλι»… Λίγες στιγμές πριν μπει η πανέμορφη μελωδία του κομματιού, ο κόσμος άρχισε να χειροκροτεί, να φωνάζει το όνομά της και να κοιτάει γύρω του (μήπως την δει…) Βέβαια, η Σοφία ήταν εκεί με τον σύζυγό της, χωρίς να ακούει και χωρίς να διαφέρει σε τίποτα απ’ όλους εμάς. Μάλιστα έχει γράψει μία ξεχωριστή δική της περιγραφή για το πώς είδε κι ένιωσε την συναυλία που αξίζει να την διαβάσετε όλοι. (Την έχουμε παρακάτω μαζί με το link)
H συναυλία τελείωσε με το αγαπημένο τραγούδι «Σκιάχτρο» που ο Μιχάλης αφιέρωσε στον πατέρα του – λέγοντας ότι «…τις τελευταίες μέρες κατάλαβα ότι ο πατέρας μου είναι σαν το σκιάχτρο του τραγουδιού, κι έτσι τον αντιμετωπίζουν πια πολλοί.». Του ευχήθηκε κουράγιο και υπερηφάνεια. Όλος ο κόσμος είχε γίνει μια αγκαλιά, όπως πάντα…


Πάμε για τα επόμενα τώρα με σηκωμένες γροθιές κι ανοιχτά μάτια για τις παράξενες και θαυμάσιες μέρες που έρχονται.
(Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το report και να δείτε τις φωτογραφίες σε καλύτερη ανάλυση στην κατηγορία History/On stage)

(παρακάτω διαβάστε απόσπασμα από την περιγραφή της Σοφίας Κολοτούρου για την συναυλία του Σαββάτου, κι οπωσδήποτε επισκεφτείτε το link που σας δίνουμε: )
γράφει η Σοφία Κολοτούρου
Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΦΗ ΣΤΟ GAGARIN (ΜΕΡΟΣ Β)

Δεν ξέρω αν η αλεπού στο παζάρι το διασκέδασε το θέμα τελικά, η κουφή όμως στο Gagarin βρήκε αρκετά τεχνάσματα για να περάσει μια διασκεδαστική βραδιά.

Πρώτα πρώτα, μου άρεσε να παρατηρώ τον κόσμο, το κοινό. Η φίλη μου η Μαρία που δουλεύει στο Gagarin είχε φροντίσει να μου εξασφαλίσει μια θέση (με κάθισμα) στον εξώστη δίπλα στην κονσόλα και από εκεί είχα πανοραμική θέα σε όλη την αίθουσα, στη σκηνή και στην πλατεία.

Είμαι βέβαια πεπεισμένη πως ο κόσμος δεν πάει καλά, αφού φτάσαμε στο σημείο οι κουφοί να βάζουν μέσον για να εξασφαλίσουν καλύτερη θέση σε μια συναυλία. ….
[διαβάστε την συνέχεια στο ….] http://www.kofosi.blogspot.com/
lowbap.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου